Godsaker till undervisningen

Vad kul att du tittar in i Kulturskafferiet! Här finns massor av idéer och aktiviteter från Helsingborgs kulturaktörer som är till för barn och unga i Helsingborg. Hitta något för just din skolklass, träffa en egen kulturagent och få inspiration till hur kulturen kan ge mersmak i lärandet.

Hitta aktivitet

Om Kulturskafferiet

Kulturskafferiet är en samlingsplats för Helsingborgs Stads kultur och skolor. Här finns kulturevenemang som är till för elever i alla årskurser. Här kan du hitta något för just din skolklass och få uppleva hur kultur kan ge mersmak i lärandet!

Till ett skafferi går man för att hämta resurser och inspiration. Kanske vet man vad man är ute efter, eller så går man dit av just den anledningen att man inte vet – skafferiet ger ett uppslag av idéer. Det går att plocka åt sig det man vill ha och att göra egna kombinationer.

I Kulturskafferiet kan du som lärare (eller elev!) hitta ”ingredienser” som passar din klass och era skolämnen. Tanken är att kulturinslagen i undervisningen ska främja arbetsprocesser i skolan och stärka och inspirera elevernas kreativitet. Vi hoppas helt enkelt att Kulturskafferiet med sitt innehåll ska bidra till mersmak i lärandet.

I kalendern hittar du alla kulturaktiviteter, och du kan avgränsa sökningen för att enkelt hitta något som passar. I Kulturskafferiet finns också mycket annat smått och gott som till exempel lärarmaterial, intressanta länkar och bloggar. Det är bara till att välja och vraka!

Kultur i stadsdelar

Kulturupplevelser för, med och av barn i de olika stadsdelarna.

HH-skolgruppen

Spännande samarbeten över sundet mellan Helsingborg och Helsingör.

Teater, dans & musik för skola och förskola

Var med och forma utbudet

Nyhetsbrev

Missa inte vad kulturinstitutionerna hittar på för Helsingborgs skolor!

Bloggar & länkar vi gillar

Intressant och lärorikt – här finns både rolig och matnyttig läsning.