Godsaker till undervisningen

Vad kul att du tittar in i Kulturskafferiet! Här finns massor av idéer och aktiviteter från Helsingborgs kulturaktörer som är till för barn och unga i Helsingborg. Hitta något för just din skolklass, träffa en egen kulturagent och få inspiration till hur kulturen kan ge mersmak i lärandet.

Hitta aktivitet

Sökresultat (35)

Lärarfortbildning: Botanik från grunden

7:e januari - 22:e december

Känner du dig osäker på växterna runt skolan och i de naturområden som du besöker med din klass? Anmäl dig och ditt lärarlag till en kurs i botanik, som antingen kan genomföras på de platser ni önskar eller i Fredriksdals botaniska trädgård med Skånes vilda växter.

Lärarfortbildning: En tugga av vår historia - att arbeta tematiskt kring mat

7:e januari - 22:e december

Välkommen till en smakrik upplevelse för alla sinnen. Vi kommer att arbeta med mat som sammanhållande tema och inkludera historia, biologi, hållbar utveckling, matematik, musik och slöjd.

Lärarfortbildning: Att odla på skolgård

1:a april - 31:a oktober

Vad lämpar sig att odla på en skolgård? Vi ger råd om hur ni ska komma igång med odlingar på förskolegården/skolgården och hur ni kan använda växterna i det pedagogiska arbetet.

Med GPS på Fredriksdal

2:e januari - 20:e december

Det finns 10 punkter för eleverna att söka upp med hjälp av GPS. På varje punkt finns en plastlåda med information om en specifik plats eller ett djurslag och en eller flera uppgifter som eleverna ska genomföra, kopplat till punkten. Varje punkt ska ta 5-10 min att lösa.

Vinterbiologi, på egen hand

2:e januari - 12:e mars

Tipspromenad med frågor om hur växter och djur klarar vintern. Stigen löper genom landskapsbotaniska trädgården. Även på engelska.

Kultur i stadsdelar

Kulturupplevelser för, med och av barn i de olika stadsdelarna.

HH-skolgruppen

Spännande samarbeten över sundet mellan Helsingborg och Helsingör.

Teater, dans & musik för skola och förskola

Var med och forma utbudet

Nyhetsbrev

Missa inte vad kulturinstitutionerna hittar på för Helsingborgs skolor!

Bloggar & länkar vi gillar

Intressant och lärorikt – här finns både rolig och matnyttig läsning.